Freitag, 21. Juli 2017

Zbytočná snaha, ľutoval vodič po Holušová kolízii. Peniaze ale dostal

O rekordnom ataku premýšľali odborníčku už pred pretekmi. "Čas Honzu Kubišta z roku 1983 je veľa ťažký na prekonanie," povedal bývalý slávny bežec na stredných tratiach Jozef Plachý, piaty půlkař z olympiády v Mexiku a Kubistův predchodca na rekordné listine.

"Na druhú stranu teraz má Holuša tri vodiče, to za nás neexistovalo. Aj keď mu rekord prajem, fúka tu vietor. Takže neviem, "pochyboval Plachý.

"Práve vietor môže byť rozhodujúce," prikyvoval atletický štatistík Milan Urban. "Kubista mal vtedy ideálne podmienky, bolo teplo a bezvetrie," pripomenul august 1983 v Prahe na zaplnenom Strahove, kde sa domáci maximum zrodilo v pamätnom súboji českého bežca s Juhoslovania Zdravkovic pri finále B Európskeho pohára družstiev.Národný rekord vte dy prekonal aj Zdravkovic.

Odtiahol závod aj Hámanovi

Ako prebieha príprava tak dôležitého závodu ? "Organizátori ma oslovili dva týždne pred mítingom.Mojou úlohou bolo bežať osemstovky v čase 1:54 minúty, čo pre mňa nebol problém, "hovorí vodič Pavlíček, Holušův kolega z Dukly a semifinalista" polovičky "pri halovom ME v Prahe, ktorý má osobný rekord 1: 48,94. "Najťažšie bolo bežať obe kolesá rovnomerne, čo sa podarilo - prvé kolo bolo za 56, druhé za 58 sekúnd," opísal študent politológie na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej.


Pavlíček je známy práve tým, že vie udržať tempo , preto je v odbore "pacemaker" stavky online vyhľadávaným pomocníkom. "Už som niečo závodov odtahal," pripomenul zverenec trénera Michala Nováka.Napríklad pri Zlatej tretre 2013 odtiahol prvú päťstovku půlkaři Mohameda Hámanovi z Etiópie, ktorý preteky vyhral v super čase 1: 43,67 a o niekoľko týždňov neskôr sa na šampionáte v Moskve stal majstrom sveta.

Vyhrávať je výnosnejšie

V pondelok večer sa rodák z Prahy zarmútilo, že Holušův pokus nevyšiel. "Bol som presvedčený, že na to má, signalizoval to jeho pár dní starý osobný rekord na míľu 3: 56,39 z Eugene. Bohužiaľ ďalšie stavkovanie online dva vodičmi predpísané tempo nevydržali, na čom mal zrejme podiel vietor, navyše Kubu kolo pred koncom brzdila kolízie so súperom.Mrzelo ma to hlavne kvôli nemu, snažil som sa zbytočne, "ľutoval.

Svoju odmenu, bližšie nešpecifikovanú, však od organizátorov dosta l. "Ale auto si za ňu nekúpim, ani motorku," usmieval sa bežec, ktorý si podobne privyrába na pretekoch v Rakúsku či Nemecku. "Myslím ale, že vyhrávať preteky je oveľa výnosnejšie. Tie, ktoré rozbieham, preto beriem len ako dobrý tréning - nechcem sa zaradiť do celoživotné role pacemakera, "má jasno.

stavky

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen