Dienstag, 11. April 2017

Mexičania oslávili výhru nad Kamerunom, eufóriu ale neprepadajú

Veľa nielen fyzických, ale aj psychických síl stál Mexičanov včerajší zápas svetového šampionátu proti Kamerunu. V priebehu prvej polovice im postranný rozhodca uprel dva góly, aj tak nakoniec slávili výhru 1: 0, hrdinom dňa sa stal Oribe Peralta…
Peralta v 61. minúte dorazil do siete strelu Giovaniho dos Santosa, ktorý bol smutným hrdinom prvého polčasu, práve on totiž dvakrát predčasne oslavoval strelený gól.
"Stále sme ďaleko od splnenia nášho cieľa, sme moc a moc šťastní, ale ešte pred sebou v skupine máme dva zápasy.Sláviť budeme až vo chvíli, keď niečo naozaj vyhráme a niečoho dosiahneme, " pokojní mexickú eufóriu Peralta.
" Museli sme do zápasu dať všetko a tiež sme to urobili. A odmena nakoniec prišla. Táto výhra je pre všetkých, ktorí v nás verili. Hrali sme dobre, pretože sme poctivo trénovali. Odohrali sme dobrý zápas a mohli dať aj viac gólov, každopádne sa už nesmieme obzerať späť, " uvedomuje si Peralta.
Celé stretnutie sprevádzal silný dážď a od úvodu tiež veľmi opatrná hra Kamerunčana, Afričania boli až príliš pasívne a prenechali aktivitu svojmu súperovi.
"Počasie nie je výhovorkou pre náš výkon.V prvých dvadsiatich minútach sme mali problémy v strede zálohy, ale nakoniec sa nám podarilo sa adaptovať. V druhej polovici sme už hrali lepšie, celkovo sme potom samozrejme sklamaní. Niekoľko šancí sme mali a nepodarilo sa ich premeniť. Súperi zase neuznali góly, avšak stalo sa. Teraz máme päť dní na prípravu na ďalší zápas, ktorý pre nás bude rozhodujúce, " hodnotil tréner Kamerunu Volker Finke.
Obranu Mexika včera znovu dirigoval Rafael Márquez. Niekdajší stopér Barcelony sa zapísal do histórie ako prvý futbalista, ktorý bol kapitánom na štvrtom majstrovstvách sveta.
"Musíte si výhru užiť, stála nás veľa síl, ale n ič viac.Výhra bola tesná, hrali sme dobre a získali tri body, čo je to, čo sa počíta. Bolo treba adaptovať sa na dážď a mokrý trávnik. Ukázali sme charakter, " pochvaľoval si 35-ročný futbalista.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen