Freitag, 14. April 2017

Rusada pozastavené Wada za nedodržanie

rusada, ktorý bol ťažko kritizovaný nezávislej správy komisie Dick Pound minulý týždeň, bol pozastavený po tom, čo bol vyhlásený za "non-kompatibilný s okamžitou platnosťou" na schôdzke Wada v Colorade.Táto správa nasleduje posledný piatok v rozhodnutí IAAF, globálne riadiaceho orgánu atletiku, zakázať ruskej sedmiboji športovci z súťažiť v medzinárodnej konkurencii.

Svetová antidopingová agentúra opísal rozhodnutí ako "kľúčový moment pre šport. "To znamená, že v Moskve laboratórium, ktorá spracované vzorky krvi a moču z atlétov svojej krajine bolo opustených a Rusko teraz nemá fungujúce národné antidopingové telo otestovať svoje atlétov v ka ždom športe.

" firma akcia bola požiadaná na základe správy zdôrazňujúce nedostatky v ruskom atletika antidopingovej systému, "trval na svojom Wada. "A firma akcia je v súčasnej dobe prijatá."

Rusada nie je jediným Národná antidopingová agentúra WADA cítiť hnev.Jeho Výbor pre kontrolu dodržiavania takisto uviedol, Andorra, Izrael, Argentína, Bolívia a na Ukrajine nevyhovujúce a dal ich do 18. marca v súlade

Rovnako ako Wada hovorca Ben Nichols, vysvetľuje: ". Andorra a Izrael boli vyhlásené za non -kompatibilný potom, čo bolo považované za nemali dostatok antidopingových pravidiel na svojom mieste.Argentína, Bolívia a na Ukrajine boli vyhlásené za nevyhovujúce pre použitie non-akreditované laboratória pre ich moču a krvného vzorky analýzy - to je zakázané pod Svetová antidopingová pravidlá "

Belgicko, Brazília, Francúzsko, Grécko ,. Mexiko a Španielsko boli umiestnené na dodržiavanie "z oznamu sledovaných" a vzhľadom k tomu štyri mesiace na to, aby svoje domy v poriadku.

Wada nie je schopný prijať opatrenia priamo voči krajinám, to prehlasuje, že je nevyhovujúci. Avšak zainteresované strany - napríklad Medzinárodného olympijského výboru, Medzinárodného paralympijského výboru a ďalších významných športových subjektov. - možno uložiť dôsledky

V teórii krajiny deklarovanej nevyhovujúce riskuje chýbať budúci rok v lete olympijské hry v Riu [V praxi také katastrofálne rozhodnutie je ešte ďaleko

"Posolstvo je jasné -, že teraz bude klásť väčší dôraz na posilňovanie činnosti compliance, takže všetko antidopingových organizácií na celom svete sú zodpovední dodávať robustné antidopingových programov, "uviedol Wada prezident sir Craig Reedie.

" našou prioritou je teraz na zabezpečenie všetci naši partneri sú plne kompatibilné a sú vodotesné antidopingových syst� �mov, ktoré chránia čisté športovcov a upokojiť športových fanúšikov na celom svete [Nemýľte sa, nebudeme ponáhľať tento proces zhody, budeme robiť to správne - integrita športu je ohrozená

"Anti-doping v športe je v centre pozornosti dnes ako nikdy predtým, a. Wada, spolu s našimi partnermi, začali prácu potrebnú na ceste k zotaveniu po Rusku. Svet sa pozerá, a my sme rokovali. Budeme vykonávať nevyhnutné stretnutie s ruskými orgánmi, pokiaľ ide o štatút non-compliance Rusada ktorý testuje športovcov vo všetkých športoch v Rusku.

"A Wada Expertné tím sa potom stretne s úlohou zabezpečiť pokračovanie testov v Rusku.Všetky informácie predložený ku mne ako výsledok mi umožní urobiť uvážené rozhodnutie o tom, či rozšíriť mandát nezávislého Komisie. "

" Téma dňa bol zjavne vyšetrovania. Teraz budem písať pre všetky zúčastnené strany verejných orgánov a požiadať ich, aby aj naďal ej prispievali najmä k financovaniu antidopingová vyšetrovania.Ak začnú bojovať nad všetkým potom v poriadku, aby svoj čas, po celú dobu, po ktorú chcete, ale nebudete pracovať na vaše opálenie budúceho leta. "

Nemecký dokumentarista Hajo Seppelt, ktorej utajenie práce Rusko vystavená veľa z podvádzanie a korupcie, ktorá viedla k správe libry, povedal, že bol ľahostajný správami, že niektorí ruskí športovci majú v úmysle ho a jeho informátorov žalovať

Seppelt povedal :. "nebolo by to byť prvý doba, že ľudia z Ruska sa snaží urobiť. Zatial nikto nemal úspech, a to ani v ruskom súdu. Pravdou je zrejmý a ohromujúci -. WADA nezávislá komisia potvrdzuje, že toto "


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen